Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія взяла курс на колективну безпеку, щоб у Грузії не вистачало нахабства

Четвер, 12 листопада 2009, 15:06

Одним із зовнішньополітичних завдань Росії є створення договору про європейську безпеку.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи з посланням до Федеральних Зборів Росії.

"У сфері безпеки головні зусилля зараз зосереджені на Договорі про забезпечення європейської безпеки. Юридичне, тобто міжнародно-правове оформлення принципів неподільності безпеки у Євроатлантиці стає для нас імперативом, як і розробка механізмів практичної реалізації зобов`язань, що з цього випливають", - сказав Медведєв.

"Нам іноді дорікають, що ми все це вигадали проти НАТО. Це не так", - запевнив він.

"Ми свою зовнішню політику проти когось взагалі не вибудовуємо, однак і до НАТО ми не входимо, та і низка інших держав не є членами цього блоку, а серйозні рішення, необхідні для зміцнення безпеки в Європі, потрібно ухвалювати вже зараз", - наголосив він.

"Саме тому нам потрібний новий ефективний майданчик - якби ми мали такий ефективний інститут - інститут, який здатний зупинити агресора, - то Грузії не вистачило б нахабства розв`язати війну проти Південної Осетії", - зазначив Медведєв.

Також він наголосив, що зовнішня політика Росії має бути виключно прагматичною і націленою на розв’язання завдань з модернізації країни.

"Нам нема чого, як говорять, надувати щоки. Ми зацікавлені у припливі до країни капіталів, нових технологій і передових ідей. Знаємо, що і наші партнери розраховують на зближення з Росією для реалізації своїх пріоритетних завдань. Тому наша зовнішня політика має бути виключно прагматичною", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування