Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перетворюється на довірену особу Януковича - БЮТ

Четвер, 12 листопада 2009, 17:29

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що президент Віктор Ющенко зловживає своїм правом вето.

Про це він сказав під час прес-конференції в УНІАН, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Віктор Ющенко розпочинав свою діяльність, використовуючи вето як інструмент боротьби проти уряду, а завершує, використовуючи його, як інструмент боротьби проти суспільства та, власне, проти України", - вважає БЮТівець.

Віце-спікер заявив, що Ющенко збирається ветувати урядовий законопроект про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією.

"Цей законопроект є надзвичайно важливий і для виконання рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров´я, і, навіть, задля виконання тих завдань, про які говорить сам президент", - наголосив Томенко.

Віце-спікер нагадав, що перед тим Ющенко двічі заблокував постанови Кабміну, які передбачали закупівлю медичним закладам обладнання, важливого в епідеміологічних умовах.

Томенко також заявив, що напередодні президент ветував законопроект про підвищення акцизу на тютюнові вироби.

"Президент вважає, що підвищення ціни на цигарки на гривню-півтори є непомірним ударом по курцях та серйозним ударом по галузі", - сказав БЮТівець.

За його словами, "за рахунок цих коштів тепер не буде профінансовано певні напрямки діяльності Міноборони, МЗС".

Томенко вважає, що парламент подолає вето на законопроект про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією.

"Водночас, враховуючи те, що цинічно вичікується максимальний термін ветування, а потім законопроект піде по другому колу на подолання вето у Верховну Раду, то закупівля необхідної вакцини та медичних препаратів все рівно буде зроблена, але відтягнута мінімум на місяць", - сказав він.

"Що ж стосується заветованого законопроекту про збільшення акцизів на тютюн, то можна вважати, що він не має шансів бути підтриманим, оскільки ухвалювався кількісно ледь більше 226 народних депутатів, а тому немає можливості в 300 голосів подолати вето і ухвалити даний законопроект", - сказав Томенко.

"На жаль, включившись в передвиборчу кампанію, Ющенко з президента все більше перетворюється...в довірену особу Януковича, який максимально використовує інструмент вето вже не тільки проти головного опонента - Тимошенко, а й проти країни", - наголосив БЮТівець.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування