Чиновник намагався задобрити Тимошенко антикваріатом

Четвер, 12 листопада 2009, 18:17

Голова Держкомзему Олег Кулініч подарував прем'єру Юлії Тимошенко астролябію 1856 року.

Кулініч передав подарунок прем'єру під час свого виступу в ході засідання Держкомзему з питань видачі держактів на землю у Житомирі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Користуючись нагодою, я хотів би вручити вам... Це прилад астролябія, яка "прив'язується" до магнітного меридіану і визначає систему координат та інші. Вибирали спеціально. Цей прилад зроблений в 1865 році", - сказав він.

Тимошенко подякувала і повідомила, що це для неї несподівано.

"Сподіваюся, це мільйон актів (на землю за спрощеною процедурою)", - запитала вона, перед тим як прийняти подарунок, розкритикувавши раніше окремі структури комітету за зволікання з видачею.

"Але все одно мало актів видано", - додала прем'єр.

"Сподіваюся, що цей прилад, який з 19 сторіччя дає можливість працювати в системі координат дозволить зрозуміти, куди ми йдемо, з ким, коли, яким темпом і з яким навантаженням", - додав Кулініч.

У свою чергу, Тимошенко доручила Держкомзему посилити роботу з видачі актів на право власності на земельну ділянку.

За словами Тимошенко, зокрема, необхідно активізувати роботу з прийому заяв від громадян: "Коли ми подивилися, як заяви приймаються, то, хочу сказати, ситуація дуже погана. Є села, селища і міста, де вже 100% заяв прийнято, а є такі - де жодного".

Прем'єр підкреслила, що незадовільна ситуація і з видачею актів на право власності на землю, повідомляє прес-служба уряду.

Так, у Черкаській області видано 42,6% актів від поданих заяв, у Запорізькій - 30%, Чернівецькі - 23,5%, Одеській - 20%, Луганській - 19%, у той час як в Тернопільській таких актів видано всього 2% , Харківській - 4%, Закарпатській - 4,7%, Хмельницькій - 6,9%.

Тимошенко зазначила, що ці показники вона персонально відстежує.

Вона вимагає від Держкомзему більш оперативно виконувати роботу з видачі актів. Прем'єр також доручила комітету інформувати людей про порядок подання заяв та отримання актів на право власності на земельну ділянку.

Крім того, прем'єр додала, що на наступному засіданні уряд внесе уточнення до своєї постанови про видачу актів на право власності на землю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування