Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" звинувачують Тимошенко в лобіюванні контор типу "Роги і копита"

Четвер, 12 листопада 2009, 19:17

Партія регіонів звинувачує прем'єра Юлію Тимошенко в намірі залучити сумнівні компанії до держзакупівель на суму 500 мільйонів доларів.

Регіонали заявляють, що "жодної користі в боротьбі з епідемією прийняті урядом постанови (про держгарантії на суму 500 млн. дол. для закупівлі медобладнання) не принесуть".

"Просто не можуть принести. Оскільки являють собою банальні корупційні схеми, виконавці яких ні до медицини, ні до медикаментів ніякого відношення не мають", - стверджує Партія регіонів.

Партія нагадує, що відповідно до постанови Кабміну держгарантії на 500 млн. дол. "без конкурсу, "під одного учасника" надані на закупівлю медобладнання і ліків у компаній Broad Street Capital, LLC і Accupatient, LLC".

"Зареєстрована в Нью-Йорку компанія Broad Street Capital, LLC – це маленька фінансова консалтингова компанія без банківської ліцензії, в якій працює 10 людей", - стверджує Партія регіонів.

"Про компанію Accupatient, LLC. немає ніякої інформації в основних базах даних кредитних установ і ділових асоціацій США", - заявляють "Регіони".

"Крім того, що компанія з такою назвою, що торгувала продуктами харчування, значиться ліквідованою в реєстрі штату Нью-Джерсі", - йдеться в заяві.

Партія регіонів запитує "кому збиралася платити бюджетні гроші Тимошенко". "Конторі "Рога і копита"? Куди б пішли гроші насправді? Хто відповідав би по кредитних зобов'язаннях?", - обурюються "Регіони".

Партія регіонів нагадує, що це "не перша спроба уряду "протягнути" більш ніж сумнівні гарантійні схеми за рахунок платників податків".

Раніше постановою Кабміну "держгарантії на 800 млн. євро теж без конкурсу, теж адресно надавалися Pacific New Technologies Corp. (Канада) і Midwest New Tecnologies, Inc. (США) практично на ті ж цілі: оснащення українських медустанов".

"При цьому Pacific New Technologies Corp. – це компанія, зареєстрована у відомій офшорній зоні Британська Колумбія, працює в ній менше 5 осіб, і займається вона торгівлею, ремонтом і будівництвом", - нагадують "Регіони".

"А в компанії Midwest New Tecnologies, Inc. працює і зовсім 2 людини, основний вид діяльності яких – торгівля нерухомістю", - додається в заяві.

"Тимошенко демонструє зухвалу завзятість, щоб так чи інакше запустити абсурдну, з погляду практичної користі для країни, фінансову схему", - заявляють "Регіони".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...