Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр піде до Ющенка просити мільярд

Четвер, 12 листопада 2009, 20:23

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич переконуватиме президента Віктора Ющенка не ветувати закон про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з грипом.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"На Мінздоров’я не один мільярд потрібен. Ми хронічно недофінансовані, і ця епідемія дала суспільству і керівництву держави зрозуміти, що медицина – це дорога річ, і її треба фінансувати", - сказав міністр.

"Мільярд нам потрібен. І за цей мільярд ми могли б зробити багато серйозних профілактичних речей і закупити серйозні ліки, вакцину", - зазначив Князевич.

"Я думаю, що у п’ятницю попрошусь до президента на прийом з цього питання. Буду ставити аргументи, які я вважаю потрібними", - повідомив він.

Міністр наголосив, що зацікавлений у надходженні коштів будь-яким шляхом.

"Нас можна будь в чому звинувачувати, але тільки тепер ми зрозуміли, що півтора мільярда і то мало, щоб покращити ситуацію", - зазначив Князевич.

Крім того, він заявив, що у західних областях зменшується захворюваність на грип і ГРЗ.

"Ми переходимо епідемічні пороги у центрі України, на сході залишилося декілька областей, які ще не перейшли епідемічний поріг, але у зменшується захворюваність західних областях", - повідомив Князевич.

Він заявив, що рішення про скасування карантину "будуть прийматися головними санітарними лікарями, протиепідемічними комісіями у кожному регіоні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування