Документи по Межигір’ю так і не дійшли за призначенням

П'ятниця, 13 листопада 2009, 08:28

Документи, які підтверджують право власності на земельну ділянку в урочищі Межигір’я, до Окружного адміністративного суду Києва не надійшли.

Про це повідомили газеті "Комерсант-Україна" у Міністерстві юстиції.

Раніше суд виніс постанову про витребування цих документів у Генпрокуратури. І перший заступник міністра юстиції Євген Корнейчук підкреслив, що дана постанова підлягає негайному виконанню.

У Генпрокуратурі підтвердили, що документи про право власності на ділянку в Межигір’ї як і раніше знаходяться у них.

"На сьогодні офіційного запиту з окружного адміністративного суду Києва в Генеральну прокуратуру не надійшло. ГПУ продовжує перевірку цих матеріалів", - сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Коли надійде офіційний запит, ми, звісно, виконаємо рішення суду", - заявив він.

Наприкінці серпня Кабмін затвердив план спільних дій Мін'юсту, МВС і інших органів державного управління з повернення в держвласність резиденції Межигір’я (село Нові Петрівці, Вишгородський район Київської області), де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Оригінали документів на ділянку в урочищі Межигір’я на початку вересня були витребувані у Вишгородської райдержадміністрації й спрямовані у ГПУ з ініціативи депутата від Партії регіонів Миколи Джиги, який очолює тимчасову слідчу комісію ВР із питань розслідування обставин затримання 6 квітня 2005 року тодішнього голови Донецької облради Бориса Колеснікова.

За словами членів ТСК, Джига зробив це без узгодження з ними.

На початку жовтня один із членів ТСК Сергій Власенко (БЮТ) просив ГПУ повернути комісії документи для ознайомлення, однак у відомстві йому відмовили, пояснивши це тим, що за даними документам ведеться прокурорська перевірка.

Як відомо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко стверджує, що Янукович займає дачу в держрезиденції "Межигір’я" незаконно. Янукович же запевняє, що законно викупив будівлю, де проживає, продавши для цього ледь не усе своє майно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...