Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

FT попереджає Україну про "катастрофічний удар" в очах ЄС

П'ятниця, 13 листопада 2009, 10:15

Іміджу України в очах ЄС буде завдано "катастрофічного удару", якщо вибори президента будуть недостатньо вільними і демократичними.

Про це йдеться в статті Тоні Барбера у газеті The Financial Times, переклад якої опубліковано на InoPressa.

"Усі щасливі сусіди Євросоюзу схожі один на одного, а всі нещасливі нещасні по-своєму, і в першу чергу це стосується України", - пише автор.

"Що може зробити ЄС, щоб гарантувати щасливий фінал саги про Україну, не в приклад "Анні Кареніній" Льва Толстого?", - запитує Барбер.

Глобальна фінансова криза вдарила по українській економіці, загостривши політичну конкуренцію, що паралізує політику і створює враження нескінченної нестабільності.

"Помаранчева революція" не зуміла викорінити корупцію, що процвітає в українському діловому світі, особливо в енергетичному секторі.

Після січневої газової кризи українська влада майже нічого не зробила, щоб домогтися прозорості в цій галузі, пише Барбер.

Усі ці складнощі, на його думку, пояснюють, чому ЄС не бажає давати Україні навіть примарну обіцянку, що коли-небудь її запросять у блок.

Але Євросоюз усе більше відчуває, що не може більше пускати відносини з цією країною на самоплив, пише автор статті.

Деякі вважають, що вирішальним моментом з погляду відносин України і ЄС стануть президентські вибори 17 січня.

Якщо вони будуть недостатньо вільними і демократичними, іміджу України в очах ЄС буде завдано катастрофічного удару.

В України є друзі в ЄС, але і політичні лідери України, і Євросоюз повинні докласти зусилля, щоб ваги схилилася в потрібну сторону, резюмує автор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування