Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ з-під носа вкрали справи, пов'язані з "Артеком"

П'ятниця, 13 листопада 2009, 10:41

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом зникнення документів, які Генпрокуратура запросила в контексті "справи педофілів у "Артеку".

Як пише "Сегодня", Генпрокуратура затребувала матеріали щодо фактів мужолозтва у відношенні дітей "Артеку", які вели правоохоронні органи Криму на початку 2000-х років, у зв'язку з нещодавньою "справою педофілів".

Як повідомили у ГПУ, у 2000 році кримська міліція порушила дві фактових справи за статтею 122-2 старого Кримінального кодексу – за мужолозтво у відношенні неповнолітніх (у нині чинному КК такої статті немає). Тоді слідство не дало результатів, у справі нікого не затримали, але її не закрили.

Коли з'явилася "справа педофілів", які нібито ґвалтували дітей і в "Артеку", у слідчо-оперативній групі вирішили підняти матеріали минулих років, у тому числі й ці.

Але для передачі їх до Києва скористалися не фельд'єгерським зв'язком (доставкою кореспонденції спеціальною озброєною службою), а послугами провідника потяга "Сімферополь-Київ". І коли представник Генпрокуратури з'явився за посилкою, провідник заявив, що уже віддав її людині, яка представилася співробітником ГПУ.

Прес-секретар прокуратури АРК Наталя Бояркіна підтвердила, що 6 листопада прокурор Криму Володимир Бойко порушив кримінальну справу за фактом зникнення документів його відомства.

"Вони не мають жодного стосунку до справи педофілів у "Артеку", яка стала резонансною після заяв народних депутатів. Їх передавали з нашого архіву до Києва за запитом ГПУ", - пояснила вона.

"Зниклі справи уже відновлені, але службове розслідування триває, і інших обставин я повідомити не можу", - додала Бояркіна.

Між тим, пройшла чутка, що головний обвинувачуваний у "справі про педофілів" Дмитро Полюхович дав зізнавчі свідчення, вказавши, що в оргіях таки брав участь депутат БЮТ Віктор Уколов і ще один нардеп, який раніше не фігурував у справі.

Але начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко цю інформацію спростував.

"Ні в чому він (Полюхович) не зізнавався і нікого не називав. Він і свою провину геть-чисто заперечує, направляючи скаргу за скаргою", - сказав Бойченко.

Правозахисник Едуард Багіров повідомив же, що Полюховича перевели з СІЗО-13 у СІЗО СБУ (нова назва – відділ забезпечення досудового слідства).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування