Омельченко: Даю слово офіцера, що Луценка буде покарано

П'ятниця, 13 листопада 2009, 10:47

Депутат Григорій Омельченко наполягає на притягненні до відповідальності міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за розголошення таємниці усиновлення.

Про це він сказав в інтерв’ю "Україні молодій", коментуючи "справу педофілів".

"Даю слово офіцера, я доб’юся, що таких працівників (МВС, які гальмували розслідування), як мінімум, звільнять з органів внутрішніх справ. А міністра ще й будуть судити за розголошення таємниці усиновлення. Хай це буде іншим наукою", - сказав Омельченко.

Він також заявив про бездіяльність Генпрокуратури у цьому питанні, адже мати зґвалтованих дітей звернулася до генпрокурора із заявою "про злочин, який вчинив міністр МВС, розголосивши таємницю всиновлення".

"Я теж направив відповідне депутатське звернення. Якщо є заява про вчинення злочину, закон передбачає максимум 10 днів, щоб порушити справу або відмовити. Заступник Генпрокурора Пшонка... відповідає: у зв’язку з неможливістю перевірки зазначених питань у десятиденний термін розгляд депутатського звернення продовжено до 30 днів", - розповів Омельченко.

"Тут, будь ласка, поставте три крапки. Бо які ще потрібні докази, коли вся Україна чула те, що сказав Луценко на прес–конференції? Розслідувати цю кримінальну справу можна максимум за півмісяця!", - обурився він.

На питання, яке покарання очікує на Луценка у разі притягнення його до відповідальності, Омельченко відповів:
"Штраф, виправні роботи або позбавлення волі на три роки. Але річ не в тому, який буде вирок. Після розголошення таємниці усиновлення дітей міністр не має морального права залишатися на своїй посаді".

На питання, чи підтримує він стосунки зі своїми колишніми однопартійцями, які фігурують у "справі педофілів", Омельченко відповів, що, як до нього ставляться ті депутати, на яких вказали діти, його "менше за все цікавить".

"Це ж не я їх назвав, а потерпілі. Хоча до них у мене поки що немає претензій, адже їм ще не пред’явлено звинувачення. Але, сподіваюсь, що всі винні будуть покарані. Адже не може бути, щоб одні й ті ж докази були достатніми для арешту і притягнення до кримінальної відповідальності батька–ґвалтівника, а для народних депутатів — недостатніми,бо вони недоторканні, а їх політичний лідер мріє стати президентом України", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...