Україну "загазують", якщо оберуть не того президента?

П'ятниця, 13 листопада 2009, 13:08

Експерти не виключають можливості "газового" тиску на Україну, якщо в країні оберуть "не того" президента.

Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергоклубу Олександр Тодійчук, виступаючи на засіданні "круглого столу" на тему: "Ситуація в газовому секторі України: як подолати кризу?".

"Чи буде в України можливість розрахуватися по боргах? Буде. Але якою ціною? Ця ціна може бути занадто важкою. Чи можуть бути газові проблеми на Новий рік? З позиції експерта, швидше за все, на Новий рік, Різдво - ні, після виборів - не знаю. Якщо буде обраний "не той" президент, я думаю, що може бути використаний цей вид зброї проти України", - відзначив він, повідомляє Ліга.net.

Також Тодійчук додав: "На газовій конференції в Братиславі було задане питання представникові "Газпрому":

"Чи збереглося у вас бажання одержати контроль над українською ГТС, і чи можна сьогодні в кризових умовах купити її дешевше, ніж у звичайних умовах, чи готові ви купити і за які гроші українську ГТС?" Той відповів: "Так, така мрія в нас залишається. Єдине що - ми готові не платити гроші, а одержати це в обмін на штрафи і борги".

Тодійчук відзначив, що в такій відповіді була частка жарту, однак вона відображає хід думок чиновників "Газпрому" у даному напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування