Суд не проти того, що депутати жбурляють мікрофони журналістів

П'ятниця, 13 листопада 2009, 13:47

Печерський суд Києва не задовольнив скаргу журналістки СТБ Ольги Червакової щодо відмови у порушенні кримінальної справи проти депутата Олександра Ткаченка.

Про це в п’ятницю повідомляє Телекритика з посиланням на Червакову.

За словами журналістки, аргументи її адвоката стосувалися двох пунктів.

Перший - це те, що слідчий опитав не всіх причетних до справи свідків. Цей пункт одразу ж було спростовано суддею.

Другий пункт стосувався складу злочину за 171 статтею кримінального кодексу України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", що мав місце у діях пана Ткаченка.

"Щодо цього пункту ми не почули жодних спростувань ані з боку представника прокуратури, який був присутній на засіданні суду, ані з боку судді. В постанові суду йдеться лише про те, що всі причетні до справи особи були допитані і жодного слова про те, чи є склад злочину в діях Ткаченка", - розповіла Червакова.

Також вона розповіла, що з постанови Печерського суду їй стало відомо, що Ткаченко навіть не спромігся з`явитися до прокуратури для надання свідчень.

Червакова підкреслила, що матеріали слідства базувалися на газетних публікаціях. У постанові суду зазначено: "Слідчий намагався зв`язатися з народним депутатом Ткаченком і мав з ним особисту розмову по телефону, а також отримав газету, в якій депутат висловив свою думку щодо подій, які відбулися в кулуарах Верховної Ради".

"Від Печерського суду, відомого своїми екзотичними рішеннями, ми нічого іншого і не очікували. Зараз мій адвокат Сергій Нагорянський готує апеляцію до суду міста Києва", - зазначила Червакова.

Як повідомлялося, 1 вересня стався інцидент між комуністом Олександром Ткаченком і Черваковою, коли журналістка намагалася взяти його коментар. Коли йому не сподобалось питання, депутат кинув мікрофон і пошкодив його.

Журналістка звернулася до прокуратури з проханням порушити справу проти Ткаченка за перешкоджання професійній діяльності, але у цьому їй було відмовлено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування