Литвин думає, що Ющенко провокує нове протистояння

П'ятниця, 13 листопада 2009, 15:36

Спікер Володимир Литвин вважає, що президент Віктор Ющенко повинен підписати закон щодо виділення 1 мільярда на боротьбу з епідемією групу.

Таку думку він висловив журналістам, перебуваючи з робочою поїздкою в Броварах на Київщині, повідомляє УНІАН.

"Моя позиція полягає в тому, що із економічної, соціальної, медичної точок зору президент України мав би підписати цей закон, бо інше призведе до протистоянь із взаємних звинувачень", - сказав спікер.

В той же час, за словами Литвина, вже зараз можна передбачити, що вето, в разі його застосування до цього закону, буде подолане.

"То навіщо президенту це робити?", - сказав голова ВР.

Литвин також зауважив, що на сьогодні, з огляду на спад епідемії, логічно постає питання про припинення карантину. Водночас, зауважив голова ВР, це має відбутися тільки в тому випадку, якщо всі населенні пункти будуть забезпечені теплом.

3 листопада Верховна Рада внесла зміни до держбюджету на 2009 рік, якими передбачено збільшити на 1 млрд. грн. кошти Резервного фонду з метою спрямування їх на профілактику і лікування хворих грипом.

11 листопада президент заявив, що має намір ветувати закон про виділення 1 млрд. грн. на подолання епідемії грипу, оскільки Національному банку України "нема звідки узяти" цих коштів.

Глава держави зауважив, що гроші на фінансування боротьби з епідемією грипу мають бути бюджетними, а не друкуватися Національним банком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування