Ющенко просить Литвина викликати Тимошенко "на килим"

П'ятниця, 13 листопада 2009, 16:12

Президент Віктор Ющенко просить спікера Володимира Литвина на найближчому засіданні парламенту заслухати звіт прем’єра Юлії Тимошенко щодо стану фінансування Збройних Сил.

Про це йдеться у листі Ющенка до Литвина, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, Ющенко просить заслухати звіт щодо стану фінансового забезпечення Збройних Сил у 2009 році та формування видатків на оборону на наступний рік.

Президент написав, що він занепокоєний ситуацією, що склалася у Збройних Силах "щодо спроможності гарантовано виконувати завдання з оборони держави, яка на сьогодні є критичною".

"На межі можливостей підтримується мінімальний рівень готовності бойових частин, надзвичайно критичним є стан із справністю основних видів озброєння та військової техніки. Катастрофічно низьким є також рівень забезпечення запасами матеріальних засобів (продовольством, пальним, речовим майном тощо)", - йдеться у листі.

За словами Ющенка, на сьогодні практично згорнуто бойову підготовку військ, а виділених грошей не вистачає навіть для розрахунків за харчування військовослужбовців, забезпечення їх речами.

На переконання президента, причиною такого становища є невиконання урядом своїх повноважень щодо забезпечення обороноздатності і національної безпеки України, "а також постійне невиконання" указів президента і рішень РНБО з питань підвищення обороноздатності держави.

Ющенко також звернувся до керівників депутатських фракцій і груп у Верховній Раді з проханням підтримати його пропозицію про розгляд у парламенті проблемних питань фінансового забезпечення Збройних Сил.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування