Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК наостанок завернула 10 претендентів

П'ятниця, 13 листопада 2009, 17:57

Центральна виборча комісія відмовила 10 громадянам в реєстрації кандидатами в президенти.

ЦВК прийняла 10 відповідних постанов, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Зокрема, ЦВК відмовила в реєстрації громадянам Івану Ярославському, Костянтину Коржавому, Леоніду Селіванову, Анатолію Саєнко, Євгенії Тереховій, Анатолію Суховецькому, Анатолію Журавському, Петру Рекало, які вирішили балотуватися в президенти як самовисуванці.

Також було відмовлено Віталію Чернову, який був висунений кандидатом у президенти Селянської партією, і Ігорю Маркулову, який йшов на вибори як кандидат від Ліберальної партії.

ЦВК мотивувала свої рішення тим, що подані цими громадянами реєстраційні документи не відповідають вимогам закону про вибори президента.

Кром того, ЦВК просить Генпрокуратуру перевірити факт сплати Ліберальної партією через банк "Надра" 2,5 млн гривень грошової застави за висунутого нею кандидатом у президенти Ігоря Маркулова.

Відповідне рішення міститься у постанові, якою Маркулову відмовлено в реєстрації кандидатом.

Комісія мотивувала своє рішення тим, що Ліберальна партія подала до ЦВК квитанцію про перерахування 2,5 млн. гривень грошової застави, проте зазначені кошти не надійшли на рахунок ЦВК.

У зв'язку з цим Центрвиборчком звернувся в банк "Надра" з проханням підтвердити таку грошову операцію, і банк факт її здійснення не підтвердив.

Як відомо, у п'ятницю Центрвиборчком завершив офіційну реєстрацію кандидатів на пост президента, зареєструвавши 18 кандидатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування