Литвин порахував, що депутатські апетити вже становлять 140 мільярдів

Субота, 14 листопада 2009, 13:57

Спікер Володимир Литвин заявляє, що пропозиції депутатів до проекту Держбюджету-2010 збільшують його видатки на 140 мільярдів гривень.

Про це він сказав під час поїздки на Черкащину у суботу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин зазначив, що парламент повинен розглянути висновки і рекомендації комітетів, пропозиції від депутатів, ухвалити бюджет у першому читанні і спрямувати його до Кабміну на доопрацювання.

"Необхідно предметно займатися роботою над бюджетом. На жаль, мушу констатувати, що жодної зацікавленості в цьому я не бачу, а особливо - з боку виконавчої влади", - сказав він.

Також Литвин зазначив, що розуміє "захмарність" пропозицій, висловлених у зауваженнях, які збільшують видатки бюджету ще майже на сто сорок млрд. грн.

"Попри все, необхідно працювати над бюджетом, а не думати, як відтягти розгляд цього питання", - підсумував Литвин.

Коментуючи питання критичного стану в українській армії, спікер заявив, що Міноборони не може лишатися без вищого керівництва.

"Цілком очевидно, що перш ніж ставити у практичну площину і виконувати завдання про забезпечення фінансування збройних сил, треба визначити керівника Міністерства оборони і призначити начальника Генерального штабу", - сказав Литвин.

При цьому він підкреслив, що для вирішення проблем в армії необхідно "для початку припинити розкрадати українську армію, навести елементарний порядок, окрім усього іншого, здійснити інвентаризацію військового майна, яке ще залишилося".

Це, за його словами, стосується також житлового фонду, який належить Міністерству оборони.

"Потрібно ухвалити зважене рішення, бо сума коштів, яку визначила РНБО, а це близько 60 млрд грн., буде поділена між усіма силовими відомствами, а тому для підтримки армії необхідно звернути увагу і на інші внутрішні державні резерви", - сказав Литвин.

У цьому контексті він зазначив, що минулого року за межі України "витекли" більш ніж 22 млрд дол.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...