Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ульянченко назвала велике досягнення Ющенка

Неділя, 15 листопада 2009, 15:32

Досягненням президента Віктора Ющенка є підвищення народжуваності.

Про це заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко в інтерв’ю кореспондентам одеських видань – "Чорноморські новини" та "Одеські вісті", повідомляє прес-служба президента.

"Це велике досягнення – підвищення народжуваності, зростання кількості матерів-героїнь, активізація роботи з безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів соціально-побутової сфери", - сказала вона.

"Все це стало можливим завдяки принциповій позиції глави держави, першим питанням до голів облдержадміністрацій якого традиційно є турбота про соціально незахищені верстви населення", - наголосила Ульянченко.

Крім того, коментуючи гуманітарні проекти Ющенка, вона зазначила, що деякі сторони життя мають в українському суспільстві неоднозначну оцінку.

"Перемагати завжди легше було популізмом. Обіцянками, які потім необов’язково виконувати. Ми побачили це на прикладі багатьох політичних сил", - сказала глава секретаріату.

"Ющенко поставив собі іншу мету: повернути українцям їх історію, відчути себе громадянами держави, а не мешканцями певної території. На цьому не роблять політичний рейтинг, не заробляють очки", - вважає Ульянченко.

"І очевидно, що не бажання створити собі високий рейтинг покликало чинного главу держави розповісти правду про певні сторінки життя українського народу", - наголосила вона.

Крім того, відповідаючи за питання щодо можливості схвалення змін до Конституції, запропонованих президентом, Ульянченко підкреслила, що найбільш небайдужими до цього проекту виявились не політики, а громадяни.

"Президент ініціював всенародне обговорення нового проекту Основного Закону. І саме це довело, що українські громадяни більш відповідальні, ніж українські політики", - сказала керівник секретаріату.

"Люди розуміють, що розбалансованість влади та постійні суперечки не дають країні розвиватись. Ми отримали тисячі листів, а деякі студенти надсилали цілі праці, присвячені роботі державного апарату, гілок влади", - сказала Ульянченко.

"Було побачено різноманіття думок та позицій - щодо мажоритарної системи, відкритих списків, обрання суддів, посилення ролі місцевих адміністрацій або самоврядування тощо. Люди небайдужі – і в цьому ми досягли своєї мети", - наголосила глава президентського секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування