Турчинов: газової лихоманки у цьому році немає

Неділя, 15 листопада 2009, 20:56

На початку року не буде газових конфліктів між Росією та Україною.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"Ми відпрацювали в складних умовах дуже жорсткого газового конфлікту, який був на початку року, угоду, яка передбачає формульний підхід до формування ціни на газ", - зазначив він.

"Перший рік, коли немає в нас лихоманки, немає такого стресу, що закінчується рік, треба якось домовлятися з "Газпромом", - заявив Турчинов.

"Ми увійшли в систему формульної ув’язки як ціни на газ, так і ціни на транзит. Тому ми спокійно дивимось як на завершення цього року, так і на майбутній рік", - зазначив урядовець.

За його словами, "ми увійдемо у наступний рік без якихось газових проблем і газових конфліктів".

"Хто-хто, а пан Путін знає, що саме Кабмін все робить, щоб була стабільність в економіці, і, в тому числі, енергетичній сфері", - сказав перший віце-прем'єр.

"Починаючи з січня місяця, щомісяця заяви від секретаріату президента і закінчуючи останніми опозиціонерами, будь-то регіонал, чи комуніст: уряд не зможе розрахуватися", - заявив Турчинов.

"Я вже настільки звик до цих пісень і цього волання, що просто не звертаю на це увагу. Навіть журналісти, у більшості своїй, навіть не просять від уряду коментарів. Вони знають, що прийде час і уряд розрахується", - сказав урядовець.

"Москва має свою політику, в тому числі європейську. Вони мають свої симпатії в Україні. Я так зрозумів по візитах "Єдиної Росії" до Партії регіонів, що вони вважають, що це їхні найкращі можливі союзники", - заявив він.

"Газова формула завжди для наших колег і північних сусідів була темою великої політики. Саме під цим кутом треба аналізувати ці заяви", - зазначив Турчинов.

Як відомо, раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медвєдєв заявив, що газовий монополіст наразі не буде стягати штрафні санкції з "Нафтогазу".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News