Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров і Симоненко можуть втратити гроші через ліквідацію банку

Понеділок, 16 листопада 2009, 08:16

У банку "Арма" сплив термін мораторію на задоволення вимог кредиторів, його тимчасова адміністрація подала в Нацбанк заявку на ліквідацію банку.

Як пише "Комерсант-Україна", ліквідація банку загрожує проблемами для вкладників, серед яких – компанії депутата від Партії регіонів Миколи Азарова і лідера Компартії Петра Симоненка.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів у банку "Арма" сплив 15 листопада. Через відмову від своїх обіцянок одного з потенційних інвесторів – компанії "Петрус" – тимчасова адміністрація подала в НБУ заявку на ліквідацію банку.

Тимчасовий адміністратор "Арми" Олександр Довгополюк сказав: "У Нацбанку поки думають, але в нас більше немає альтернативних інвесторів. У четвер мій заступник подав у НБУ рекомендацію про відкликання ліцензії, хоча вони можуть продовжити мораторій".

"Думаю, тут діють політичні мотиви – у Нацбанку зараз не хочуть збільшувати кількість ліквідованих банків", - додав Довгополюк.

У "Армі" мораторій діяв 6 місяців - з 17 квітня по 16 жовтня, пізніше його подовжили до 15 листопада. На думку Довгополюка, НБУ може подовжити мораторій ще на 5 місяців.

Тимчасовій адміністрації "Арми" влітку вдалося знайти інвесторів: групу компаній "Петрус" і "Гама-Консалтинг" із групи "Гама", яка, за даними джерела газети, пов’язана з сином лідера КПУ – Андрієм Симоненком.

"Петрус" мала збільшити статутний капітал банку так, щоб контролювати 75%+1 акцію (було потрібно 225 млн грн), а "Гама" – надати субборг на 40 млн грн. Але "Петрус" від своїх намірів відмовилася.

За час роботи тимчасового адміністратора власний капітал банку "Арма" скоротився з 87,4 млн грн на 1 квітня до мінус 269,8 млн грн на 1 жовтня через збитки за 9 місяців у 360 млн грн.

Утім, у НБУ вважають, що в "Арми" є шанс продовжити роботу. "Ми поки не ухвалили остаточного рішення. Днями в банку з’явився новий іноземний інвестор, який готовий вкласти гроші", - повідомив керівник дирекції з банківського регулювання і нагляду НБУ Василь Пасічник.

А джерело, близьке до банку, сказало: "У "Армі" зависли гроші відомих осіб, включаючи компанії Миколи Азарова і Петра Симоненка. Якщо почнеться ліквідація, вони втратять шанс повернути хоч частину коштів. Юридичні особи знаходяться в самому кінці списку на повернення внесків. Але можна уступити вкладникам права вимоги за кредитами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: