Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко натякає регіоналам, що Тимошенко краще не звільняти

Понеділок, 16 листопада 2009, 15:54

Президент Віктор Ющенко сумнівається в доцільності відправляти уряд у відставку.

Однак у понеділок, коментуючи в Абу-Дабі заяву регіоналів про можливості відставки уряду Юлії Тимошенко через невиконання закону про підвищення соцстандартів, він підкреслив необхідність виконання цього закону.

"Це не компетенція президента: підтримувати або не підтримувати ініціативу Партії регіонів", – відзначив Ющенко.

У той же час, він підкреслив, що сьогодні немає ніяких правових підстав не виконувати закон про підвищення соціальних стандартів, передає Обком з посиланням на Уніан.

Він нагадав, що закон набув чинності, а також нагадав, що для його забезпечення виділена необхідна сума шляхом внесення змін до закону про державний бюджет.

"В уряду немає причин не виконувати закон", – сказав Ющенко.

У той же час, на думку президента, парламент має всі підстави викликати членів уряду й особисто прем'єра до сесійної зали, заслухати інформацію і вимагати виконання закону.

"Для цього у Верховної Ради є багато інструментів, включаючи і відставку. Хоча, можливо, до цього не варто доходити, тому що є й інші способи (змусити уряд виконувати закон). Але питання соцстандартів є принциповим", – підкреслив Ющенко.

Президент закликав Верховну Раду, з одного боку, не політизувати це питання, а з іншого боку – зробити все можливе, щоб питання підвищення соціальних стандартів було забезпечено.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування