У ПР кажуть, що вони міністрів тільки з задоволенням звільнять

Понеділок, 16 листопада 2009, 18:33

Фракція Партії регіонів почекає офіційного подання щодо кандидатури на пост міністра оборони.

Про це заявив регіонал Михайло Чечетов заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок, коментуючи намір знов подати до Верховної Ради кандидатуру Єханурова на посаду міністра оборони.

"Наша фракція поки не розглядала це питання. Коли буде позиція офіційна, тоді рада фракції буде приймати рішення", - сказав він.

При цьому депутат нагадав позицію Партії регіонів, яка полягає в тому, що фракція не голосує за кадрові призначення в уряд.

"Ми за призначення в уряд не голосували, оскільки ми не можемо нести відповідальність за ту політику, яку проводить уряд", - зазначив він.

"Що стосується зняття, то одіозні фігури типу Луценка, Князевича (міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та міністр охорони здоров'я Василь Князевич) - ми б із задоволенням проголосували за їх зняття", - додав Чечетов.

У свою чергу, як заявив спікер Володимир Литвин, його фракція поки не визначила свою позицію щодо можливого голосування за кандидатуру Єханурова.

"Потрібно обговорити це питання", - сказав він.

Литвин підкреслив, що президент має Конституційне право визначати кандидатури на посаду міністра закордонних справ та міністра оборони, оскільки президент "несе повну відповідальність за ці сфери".

"Я вважаю, що якщо таке подання буде, то його треба сприймати, як даність", - сказав спікер.

"Я не бачу підстав для сплеску політичної активності...Верховна Рада повинна прийняти відповідне рішення", - сказав спікер.

Він нагадав, що на погоджувальній раді у понеділок було прийнято рішення про розгляд у парламенті питання, пов'язаного з функціонуванням збройних сил, а також їх фінансуванням і запропонувала президенту взяти участь в обговоренні цього питання.

У свою чергу, як заявив депутат від Компартії Олександр Голуб, фракція комуністів навряд чи буде підтримувати кандидатуру Єханурова.

"Ми на фракції не обговорювали це питання. Але оскільки ми підтримували його зняття і так і не була поставлена крапка з усіма цими звинуваченнями, які лунали на його адресу, я думаю, що навряд чи можливо таке, щоб фракція підтримала в даному випадку президента", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News