Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія хоче, щоб депутати виконали рішення органа Ющенка

Понеділок, 16 листопада 2009, 23:23

Фінансування потреб оборони на наступний рік має здійснюватися із загального, а не із спеціального фонду.

Як заявив в.о. міністра оборони Валерій Іващенко в Брюсселі, говорячи про підсумки консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, це - в інтересах оборони.

Він заявив, що учасники засідання - союзники по альянсу піднімали питання наявності спецфонду для Міністерства оборони.

Реклама:

У зв'язку з цим в.о. міністра повідомив, що раніше, на засіданні РНБО було прийнято рішення про те, що "уряд повинен забезпечити потреби оборони в 2010 році повністю із загального фонду, без спецфонду".

Відповідаючи на питання чи означає це, що спецфонд буде ліквідовано, Іващенко сказав: "Це рішення має бути ухвалене Верховною Радою, приймаючи закон про держбюджет".

"Це - рішення РНБО, яке є обов'язковим. Тепер завдання - імплементувати його у вигляді закону, хоча це дуже складне завдання", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Разом з тим, в.о. міністра нагадав, що уряд "подав іншу пропозицію".

"Тепер справа за Верховною Радою, як вони приймуть ситуацію - підтримати те, що запропонував уряд, або виконати те, що вирішило РНБО", - сказав Іващенко.

"В інтересах оборони, Збройних сил виконати рішення РНБО - фінансування потреб оборони у розмірі не нижче 19,8 млрд. грн., і це повинно йти із загального фонду. Тепер парламент повинен прийняти рішення, щоб забезпечити виконання Збройними силами їх завдань", - підкреслив Іващенка.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування