Єханурова можуть підтримати Литвин і Регіони?

Вівторок, 17 листопада 2009, 08:58

Призначення Юрія Єханурова на посаду міністра оборони можуть підтримати депутати від Партії регіонів і Блоку Литвина.

Так вважає джерело газети "Сегодня".

"Вони зараз у багатьох проектах діють спільно, до того ж Єхануров завжди був близький до регіоналів. Більше того, і Литвин свої 20 голосів напевно дасть. Ющенко не пішов би на внесення кандидатури, якби не мав якихось домовленостей", - каже джерело.

Утім, депутат-регіонал Михайло Чечетов заявив на це, що правило Партії Регіонів – не брати участь у кадрових призначеннях уряду.

"Однак рішення з даного питання (призначення Єханурова) буде прийматися на раді фракції у вівторок вранці", - додав він.

У той же час, за інформацією газети "Комерсант-Україна", шанси Єханурова повернутися в Міністерство оборони невеликі. У фракціях Партії регіонів і БЮТ цьому виданню в понеділок заявили, що не мають наміру підтримувати його кандидатуру.

"У мене є сумніви в позитивності цього рішення", - сказав "регіонал" Олександр Кузьмук.

"Враховуючи історію "хвороби", навряд чи БЮТ підтримає", - зазначив БЮТівець Олександр Скибинецький.

За інформацією "Комерсанта", у секретаріаті президента весь час із моменту відставки Єханурова з посади міністра оборони не покидали надії повернути його на цю посаду.

Як відомо, Єхануров був відправлений у відставку з посади голови Міноборони в червні на підставі інформації Контрольно-ревізійного управління, яке звинуватило міністра в корупції при продажі земельних ділянок і закупівлі продуктів, і відповідних звинувачень із боку прем'єра Юлії Тимошенко.

Тоді за звільнення Єханурова проголосували 363 депутати – коаліція і Партія Регіонів.

Однак тиждень тому з'явилося повідомлення Генпрокуратури про те, що всі звинувачення КРУ щодо Єханурова були необґрунтованими, а його відставка - політичною.

У понеділок, 16 листопада, було офіційне повідомлення з боку президента Віктора Ющенка про те, що він у вівторок знову запропонує Єханурова на посаду міністра оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування