Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартиненко погрожує Лавриновичу

Вівторок, 17 листопада 2009, 11:04

Частина фракції НУНС може ініціювати повторну відставку першого віце-спікера Олександра Лавриновича в разі подальшого порушення ним регламенту ВР.

Про це заявив член НУНС Микола Мартиненко у вівторок журналістам.

"У нашої фракції немає самоцілі зняти Лавриновича. У нас є лише одна до нього претензія: він має вести засідання ВР згідно з регламентом. Однак на превеликий жаль він його періодично порушує", - зазначив він.

"Якщо буде далі порушувати, ми будемо знову ініціювати це питання", - додав Мартиненко.

Відповідаючи на питання, хто сьогодні є керівником фракції, він сказав, що вважає головуючим себе і нагадав, що підписи за його відставку були фальсифіковані.

"Мене обрали керівником фракції більше 40 народних депутатів. Ми свого часу публічно легалізували цей процес підписами. Для того, щоб обрати нового керівника фракції, потрібно зібратися, обговорити і демократичною процедурою визначитись з цього питання, а не якимсь склеюванням папірців сфальсифікованих. Я проти цього", - сказав він.

Мартиненко також ухилився від відповіді на питання, чи залишить він посаду голови фракції в разі, якщо буде зібрано більшість підписів, до яких не виникатиме претензій.

"Існує порядок розгляду питання. На сьогодні Литвин розписав документи, які надходили до ВР на управління (ВР) і регламентний комітет. Вони будуть розглядати це питання. На висновки подивимось", - сказав він.

В свою чергу голова регламентного комітету Олександр Єфремов заявив, що повідомлення про звільнення Мартиненка було зачитано на засіданні ВР, і таким чином, згідно з регламентом, він більше не є головою фракції.

"З нього цей статус знятий. А якщо підходити чисто формально до цього, то я не бачу мотивації, яка спонукає регламентний комітет взяти ту чи іншу сторону в цьому конфлікті, це прерогатива фракції", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування