Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готує "запас" і вивід на "чисту воду"

Вівторок, 17 листопада 2009, 13:02

За тиждень в Україні буде створено незнижуваний запас препарату "Таміфлю", який хворі зможуть безкоштовно отримувати у лікарнях.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко у Дніпропетровську, де зустріла літак із черговою партією "Таміфлю" у 100 тисяч упаковок зі Швейцарії.

Вона зазначила, що препарат із цієї партії, як і попередні, закуплено за ціною 67 грн. за упаковку, і буде доставлено до лікарень східних регіонів, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Тимошенко, хоча наразі епідемія грипу пішла на спад, Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує три хвилі епідемії – "і ми надійно і впевнено готуємо до цього країну, саме тому продовжуємо закуповувати препарат "Таміфлю".

"Наше завдання дуже просте: щоб ми були готові до будь-яких спалахів епідемії сезонного грипу, ГРВІ. І тому, незважаючи на те, що епідемія пішла на спад, і ми всі дуже щиро цьому радіємо, ми, все ж таки, незнижуваний запас готуємо у кожній лікарні", - сказала прем’єр.

"Ми будемо купувати "Таміфлю" до тих пір, поки повністю не забезпечимо лікарні незнижуваним запасом препарату", - наголосила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко повідомила, що уряд продовжує закуповувати та розподіляти між лікарнями медичне обладнання, необхідне для лікування хворих з ускладненнями від грипу, зокрема, апарати штучної вентиляції легенів, бронхоскопи, рентген-апарати, а також автомобілі "швидкої допомоги" та реанімобілі.

"Я думаю, що в Україні більше не буде проблем ні з ліками, ні з обладнанням", - сказала Тимошенко.

Крім того, прем’єр зазначила, що у вівторок відбудеться перше засідання очолюваної нею комісії з розслідування корупційних дій при закупівлі медичного обладнання та ліків у 2007-2009 роках.

Вона нагадала, що така комісія була створена у зв’язку з масштабними зловживаннями у сфері закупівлі лікарських засобів та обладнання.

"У зв’язку з епідемією, я персонально почала вести переговори з виробниками ліків і медичного обладнання, і я зрозуміла, що абсолютно неадекватні ціни були в попередні періоди, а зараз, коли я укладаю контракти, веду переговори, ціни іноді і в п’ять разів нижчі, і в три рази нижчі, ніж у попередні роки", - наголосила Тимошенко.

"От я хочу все це вивести на чисту воду", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування