Литвин хоче, щоб Ющенко сам приніс Єханурова

Вівторок, 17 листопада 2009, 19:08

Спікер Володимир Литвин пропонує президенту Віктору Ющенку особисто представити у парламенті кандидатуру міністра оборони.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок у Харкові, повідомляє прес-служба парламенту.

Спікер повідомив, що направив такий лист Главі держави відповідно до рішення погоджувальної ради.

Литвин нагадав, що згідно із законом про Кабмін, президент має особисто представляти парламенту кандидатури на посади міністрів зовнішніх справ і оборони.

Він також пропонує президенту викласти своє бачення і дати оцінку ситуації, що склалася в оборонній сфері, і назвати відповідальних за неї.

Крім того, на думку спікера, Ющенко має внести свої пропозиції щодо подальших дій у цій сфері з урахуванням прийнятності запропонованого обсягу фінансування у 20 млрд. грн.

Після цього Литвин пропонує, щоб парламент заслухав звіт прем’єра Юлії Тимошенко щодо ситуації в оборонній сфері.

При цьому він зауважив, що звіт прем`єра, якого вимагає президент, згідно із законодавством, заслуховується у разі постановки питання про відповідальність уряду, а це, за словами керівника парламенту, "дещо інша процедура".

"Буде це звіт, інформація чи доповідь - неважливо. Головне - щоб було розкрито суть проблеми і запропоновані підходи, які б дозволили отримати прийнятне рішення", - сказав спікер.

Відповідаючи на питання журналістів щодо його особистої оцінки шансів Єханурова вдруге очолити Міноборони, Литвин зазначив: "Не варто було президенту вносити кандидатуру, щодо якої можна спрогнозувати відсутність результату".

На його думку, такий крок означатиме подальшу "каталізацію конфлікту" у владі. "Крім того, ми будемо виставляти себе у неприглядному вигляді перед світом, не кажучи про настрої і оцінки з боку людей", - додав Литвин.

На переконання керівника парламенту, "з цього питання має відбутися діалог, консультації, в результаті чого має бути прийняте рішення, яке відповідатиме інтересам справи, інтересам держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News