Українські моряки відстрілялися від піратів. Іншим везуть ліки

Вівторок, 17 листопада 2009, 19:35

Екіпаж українського судна "Леді Джулієт" відбив атаку сомалійських піратів.

Про це повідомив у Найробі представник міжнародних сил Євросоюзу "Аталанта", що ведуть боротьбу з морським піратством у регіоні, передає канал Вести.

Пірати, намагалися за допомогою вогнепальної зброї захопити судно в Аденській затоці.

Вони на двох швидкісних катерах наблизилися до українського судна. Однак співробітники служби безпеки, які знаходились на борту, відкрили по піратах вогонь, через що пірати втекли.

Представник "Аталанти" підкреслив, що ніхто з членів екіпажа українського судна не постраждав

У той же час Україна домовилася про поставку ліків для українського екіпажа судна "Аріана", захопленого піратами, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пройшла телефонна розмова з моїм іспанським колегою, міністром закордонних справ Мігелем Моратіносом. Ми домовилися про координацію наших дій у боротьбі з піратством", - повідомив Порошенко.

Він нагадав, що пірати поки не дозволяють доставити ліки на судно. "Ми домовилися про те, що сьогодні через наших іспанських колег новий вантаж медикаментів буде доставлений на судно", - завірив міністр.

Глава МЗС також додав, що іспанська сторона запропонувала евакуювати із судна українку, що знаходиться у важкому стані, однак пірати " у жорсткій формі відмовили в цьому".

Сомалійські пірати 2 травня в Аденській затоці захопили судно "Аріана". Усі 24 члена екіпажа є громадянами України.

Раніше повідомлялося, що в однієї з двох жінок, що входять у команду, відбувся викидень і її стан критичний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування