Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги вже готуються захищати репутацію від Луценка

Вівторок, 17 листопада 2009, 20:12

Єдиний Центр не має підтвердження належності до партії викритих міліцією зловмисників, які діяли на Київщині.

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила пресс-служба партії.

Як відомо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив про затримання групи людей з партквитками Єдиного Центру, які грабували ювелірні крамниці та пункти обміну валют.

"Наші колеги, у тому числі з осередків у Київській області, не повідомляють про будь-які інциденти між нашими партійцями та правоохоронними органами. Однак ретельна перевірка заяв міністра продовжується", - наголосили в ЄЦ.

"Водночас звертаємо увагу на очевидну політичну складову у висловлюваннях міністра: він не стверджує, що знайдені у зловмисників партійні квитки ЄЦ справжні, але водночас чітко називає партію. Це зроблено для того, аби в суспільній уяві прив’язати ЄЦ до сумнівних, злочинних діянь", - вважають у партії.

Як відомо, на прес-конференції Луценко не озвучив назви партії та відмовився це зробити на прохання журналістів.

Також Луценко не стверджував, що знайдені у зловмисників партійні квитки є справжніми, зазначивши, що не має наміру з'ясовувати їх автентичність, оскільки "це не несе жодного навантаження на слідство".

Водночас, у приміщенні де проходила прес-конференція на окремому столі були розкладені золоті прикраси та інші речі, вилучені під час обшуків у злочинців. Серед цих речей журналісти побачили партквитки ЄЦ.

"Саме тому голова ЄЦ, депутат Ігор Кріль підготував офіційний запит пану Луценку. Він має навести точні та беззаперечні підтвердження того, що грабіжниками дійсно були саме члени Єдиного Центру", - заявили у ЄЦ.

"В іншому випадку партія залишає за собою право звернутися до суду з позовом про захист репутації. У разі, якщо визнані судом, а не міністром Луценком, злочинці дійсно належать до наших лав, вони будуть негайно і з ганьбою вигнані з ЄЦ", - йдеться у заяві.

У свою чергу прес-служба МВС у своїй заяві з цього приводу наголосила: "Громадське об’єднання побачило "політичну складову" в оприлюдненні цієї інформації, приписавши міністру висловлювання, які він не озвучував".

"Міліція діє відповідно до Конституції та законодавства, котрі забороняють кримінальне переслідування з мотивів національної, релігійної, расової чи політичної приналежності", - наголосили у міністерстві.

"Водночас, якщо зазначену громадську організацію так непокоїть партійність учасників злочинної групи, їм достатньо було спростувати приналежність затриманих до цієї організації, а не приписувати міністру неіснуючі висловлювання", - зазначила прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування