Тимошенко зайнялася медичними зловживаннями

Вівторок, 17 листопада 2009, 20:46

Прем’єр Юлія Тимошенко дала місяць на перевірку зловживань під час закупівлі медпрепаратів та обладнання.

Відповідне доручення вона зробила під час першого засідання комісії з розслідування корупційних дій при закупівлі медичного обладнання та ліків за державний кошт у 2007-2009 роках, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко зазначила, що протягом останніх років за державні кошти купувалися медикаменти та обладнання за значно завищеними цінами.

"Хоча це не робота прем'єра узгоджувати ціни на медикаменти і на медичне обладнання, але після того, як мені довелося у пришвидшеному режимі це зробити, я зрозуміла, що багато років країну оббирали", - сказала глава уряду.

"Забирали ці нещасні копійки з бюджету і за колосально завищеними цінами закуповували і медичне обладнання, і ліки", - підкреслила вона.

Тимошенко доручила зробити порівняльну таблицю за 2007-2009 роки, в якій окремими графами прописати найменування товару, дату придбання, його ціну, виробника, а також вказати посередників і тих, хто підписував контракти.

"Через таку таблицю ми побачимо, скільки недоотримала система охорони здоров’я за всі ці три останніх роки. І мені абсолютно байдуже, який це уряд робив", - наголосила прем’єр.

"Якщо будуть з’ясовані конкретні посадовці, які це освячували підписами, допускали такі зловживання, то я звертатимуся з листом до Генпрокуратури, і проситиму реагувати жорстко на ці речі", - наголосила прем’єр.

"Тимошенко переконана, що Держфінмоніторинг, ДПА, Генпрокуратура, МВС мають з’ясувати, хто через офшорні зони наживається на тому, що вся система охорони здоров’я недоотримує медичні препарати і медичне обладнання", - наголошується у повідомленні.

Вона зазначила, що МОЗ має підготувати цю таблицю протягом двох тижнів, після чого ГоловКРУ та Мінекономіки разом з Держфінмоніторингом перевірять зазначені дані.

За словами Тимошенко, особливо прискіпливо треба вивчити ситуацію з закупівлею ліків в період епідемії грипу.

"Тут треба розібратися дуже тонко. Мене цікавить проста річ: чи могло Міністерство охорони здоров'я як офіційний державний орган для боротьби з пандемією грипу закупити "Таміфлю" за пандемічними цінами?", - сказала вона.

"І якщо з'ясується, що посередники закуповували ліки за пандемічними цінами, а потім постачали нам за комерційними, то це злочин, за який доведеться відповідати", - наголосила прем’єр.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування