Депутати перестрибнуть один з бар'єрів Ющенка - Литвин

Вівторок, 17 листопада 2009, 21:47

Парламент подолає вето президента на закон про мораторій на підвищення цін на ліки.

Про це заявив спікер Володимир Литвин на прес-конференції в Харкові у вівторок, відповідаючи на питання журналістів про долю цього закону.

"Я вважаю, що Верховна Рада повинна, зобов'язана подолати вето президента на цей закон", - сказав він.

На думку Литвина, скориставшись правом вето щодо цього документа, глава держави "став на один бік - виробників та імпортерів ліків і медичних препаратів".

"Але їх набагато менше в порівнянні з людьми, які мають потребу в ліках. Якщо вето не буде подолано, держава повинна взяти на себе зобов'язання забезпечити мінімальну потребу людей у медичних препаратах", - пояснив він.

Крім того, нагадав Литвин, парламент повинен розглянути ще два ветованих закони - про виділення 1 млрд. грн. на боротьбу з епідемією і про підвищення акцизів на тютюн та алкогольні вироби.

За словами спікера, питання подолання вето на згадані закони буде винесене на розгляд парламенту найближчим часом. Разом з тим, він висловив сумнів у можливості подолання вето на закон про підвищення акцизів.

"Хоча всі розуміють важливість цього закону, тут спрацьовує принцип політичної кампанії - чим гірше країні, тим легше боротися з політичним опонентом", - пояснив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування