Ізраїль боїться, що Україну доведуть до "регресу"

Середа, 18 листопада 2009, 08:03

В Ізраїлі надзвичайно стурбовані проявами національної нетерпимості у ході нинішньої президентської кампанії в Україні.

Про це заявив голова департаменту МЗС Ізраїлю у зв’язках з пресою Йосеф Леві в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

За його словами, реєстрація ужгородського мера Сергія Ратушняка кандидатом у президенти стала апогеєм цих тенденцій.

"Пан Ратушняк відомий своїми антисемітськими висловлюваннями, серед яких і заперечення Голокосту. Саме тому, у межах нашого мандату, ми висловлюємо жаль, що діяч із відверто антисемітськими поглядами балотуватиметься у президенти України - дружньої, важливої і союзницької нам держави", - сказав Леві.

Він додав, що крім зусиль українського керівництва у боротьбі із національною нетерпимістю та спробами заперечення Голокосту, передусім, в українських інтересах, щоб кандидат з "такою ганебною антисемітською риторикою не привів Україну до регресу".

Водночас, Леві спростував, що МЗС Ізраїлю "засуджує" такі події в Україні – й наголосив, що його відомство висловлює "жаль" з приводу балотування Ратушняка.

Представник МЗС Ізраїлю зазначив, що рішення українського ЦВК, а також весь виборчий процес є виключно внутрішньою справою суверенної України.

Як зазначає "Німецька хвиля", рішення ЦВК щодо реєстрації мера Ужгорода кандидатом у президенти України залишається однією з міжнародних топ-тем в ізраїльській пресі. Заголовок одного з видань повідомляє, що "Уперше неонацистові дозволили балотуватися в президенти України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування