"РЕГІОНИ" СПРОБУЮТЬ СКИНУТИ ТИМОШЕНКО В ЧЕТВЕР?

Середа, 18 листопада 2009, 09:54

Партія регіонів у четвер планує внести на розгляд Верховної Ради питання про недовіру уряду Юлії Тимошенко.

Про це повідомив депутат фракції Партії регіонів Олександр Стоян в інтерв’ю програмі "Ранок з Бі-Бі-Сі".

Тимошенко хочуть відправити у відставку за невиконання Кабміном закону про підвищення соцстандартів: мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

"В якій країні це можливо, щоб уряд не виконував закону України, указ президента? Тим більше з такого болючого питання, як підвищення соціальних стандартів", - сказав Стоян.

"Додати 75-100 гривень пенсіонерам та найменш забезпеченим громадянам уряд не знайшов можливості. Хоча два тижні тому, коли ми голосували за пропозиції президента, було пораховано, що для підняття мінімальної зарплати та пенсій до кінця року треба всього-навсього мільярд сто мільйонів гривень", - зазначив він.

"Уряд, вибачте за слово, тупо ігнорує Верховну Раду, президента. Складається враження, що Тимошенко сьогодні хоче стати диктатором і одноосібно керувати державою", - заявив "регіонал".

Водночас, Стоян сумнівається в успішності відставки Тимошенко.

"Якщо за відставку уряду проголосують ті ж сили, які голосували за соцстандарти – окрім Партії регіонів, це також комуністи, блок Литвина та частина НУНС – то у нас буде достатньо голосів. Але ми чули заяву Литвина, що його фракція не голосуватиме. Таким чином ми не наберемо голосів", - сказав він.

"Але сама постановка питання важлива, бо покаже ставлення тих чи інших політичних сил до такого важливого питання як соціальні стандарти", - наголосив "регіонал".

На запитання, як фракція Партії регіонів планує призначити новий уряд, якщо відставка чинного все ж відбудеться, адже для цього потрібна коаліція, Стоян сказав:

"Якщо ми наберемо більшість для того, щоб проголосувати за недовіру уряду, оця більшість і може скласти нову коаліцію. Я вже назвав ці сили. І потім ця коаліція буде вирішувати питання щодо рекомендації кандидатури на посаду прем’єра".

"Але нічого цього не відбудеться. На жаль, ми не наберемо голосів", - констатував "регіонал".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування