Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура вже завела справу на закупівлі МОЗ

Середа, 18 листопада 2009, 11:02

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом недбалості при закупівлі медобладнання для потреб Міністерства охорони здоров'я у 2008 році.

Про це повідомила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова журналістам у середу в Києві.

"Учора була порушена кримінальна справа за фактом того, що в 2008 році Мінздоров’я були закуплені контейнери подвійні для крові за 5 млн грн, тоді як була альтернативна пропозиція за 1 млн", - пояснила вона.

За словами Корнякової, Генпрокуратура вивчає також закупівлю медобладнання для потреб протитуберкульозних диспансерів на загальну суму 3,9 млн грн, кошти за яке сплачені, а устаткування не встановлене через відсутність документації на нього.

Крім того, перевіряється закупівля Мінздоров’я препарату "Таміфлю".

Корнякова зазначила, що в ГПУ є підстави для порушення кримінальної справи за фактом раптового збільшення з 10 до 12 грн. ціни антигрипозного препарату, що виготовляється на Дарницькому фармацевтичному заводі.

"Цінова інспекція нараховує там штрафну санкцію в сумі 1 млн. грн.", - сказала заступник генпрокурора.

Як відомо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко почала перевірку державних закупівель медичних препаратів і обладнання в 2007-2009 роках, для чого створила спеціальну міжвідомчу комісію.

Прем'єр доручила Мінздоров’я протягом місяця надати контролюючим органам повну інформацію про ціни, за якими з 1 січня 2007 здійснювалися закупівлі лікарських засобів і медичного обладнання.

"Інтерфакс-Україна", ЛІГАБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування