Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз не знає, що Путін і Тимошенко проігнорують газ?

Середа, 18 листопада 2009, 17:06

"Нафтогаз" очікує юридичного оформлення незастосування з боку Росії санкцій за недобір газу.

Як заявив заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун, НАК розраховує, що оформлення відбудеться під час засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва в Ялті.

"Якщо ми юридично це запишемо хоча б у двох пунктах комісії, що у четвер засідатиме, як ми пропонуємо, і погодиться російська сторона, то ми зможемо спокійно не чекати ніяких кризових явищ, і все буде узаконено", - сказав Чупрун.

За його словами, в даний час, за оцінками фахівців, розмір можливих штрафних санкцій з боку Росії щодо України становить 5,8 млрд. дол., а при збереженні нинішніх обсягів споживання газу вони можуть зрости до 8 млрд. дол.

"Ніхто не думав у січні (2009 року), що криза так позначиться на споживанні газу, і над нами зараз висить дамоклів меч, який називається штрафи", - сказав заступник правління "Нафтогазу".

Чупрун також повідомив, що у четвер в рамках засідання Міжурядового українсько-російського комітету плануються переговори з газового питання як у вузькому, так і в розширеному складі.

Як відомо, прем`єр Юлія Тимошенко заявила, що в рамках засідання Комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, не обговорюватиметься питання поставок газу до України в 2010 році.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування