БЮТівцям не сподобалася "недбалість" Ющенка

Середа, 18 листопада 2009, 18:28

Подання президента Віктора Ющенка про призначення Юрія Єханурова на посаду міністра оборони було оформлено неналежним чином.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

Він наголосив, що вперше в історії парламенту секретаріат президента так зневажливо відноситься до правової основи призначення посадових осіб.

"Регламент Верховної Ради детально розписує порядок призначення за поданням президента", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, разом з письмовим поданням президента про призначення міністра оборони, одночасно подаються такі відомості: про освіту; фах кандидата; витяг з трудової книжки про трудову діяльність; належність до політичної партії; автобіографія; декларація про доходи тощо", - заявила прес-служба.

"Всі відомості повинні бути власноручно підписані кандидатом на посаду міністра. Регламентом також передбачено, що кандидатів на посаду міністра оборони повинен представляти на пленарному засіданні президент", - наголошується в заяві.

Томенко заявив, що "таке, м’яко кажучи, недбале оформлення серйозного документу говорить про те, що ця пропозиція носить політичний характер і навіть команда президента не вірить у призначення Юрія Єханурова".

Віце-спікер нагадав, що це не перший випадок недбалого оформлення документів.

"Як відомо, нещодавно секретаріат президента активно курував процедуру звільнення Миколи Мартиненка з посади голови фракції НУ-НС, документи про що були двічі подані до Верховної Ради довіреною особою Ющенка, і в обох випадках документи були сфальсифіковані", - йдеться у повідомленні.

"На жаль, так сталося, що команда президента ні процедуру звільнення, ні процедуру призначення не можуть оформити згідно закону", - наголосив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування