Тимошенко потай говорила з Ахметовим і Колесніковим про відставку?

Четвер, 19 листопада 2009, 10:08

Прем'єр Юлія Тимошенко конфіденційно зустрічалася з "регіоналами" Рінатом Ахметовим і Борисом Колесніковим із приводу відставки Кабінету міністрів.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", така зустріч відбулася у вівторок.

За словами співрозмовника, на неї Ахметов і Колесніков нібито прийшли з підписами народних депутатів за висловлення недовіри Кабміну.

Чим закінчилася зустріч – невідомо.

Утім, представники Партії регіонів, зокрема сам Колесніков, цю інформацію спростовують.

"Це не відповідає дійсності, ми з Рінатом учора (у вівторок) були в Донецьку. Тимошенко ж у Донецьку не було? Значить, зустріч не могла відбутися", - сказав Колесніков у середу.

Як відомо, у вівторок Тимошенко перебувала з робочим візитом у Дніпропетровській області. Увечері вона проводила перше засідання комісії з розслідування фактів корупції при закупівлі медобладнання.

Щоправда, воно було заплановане на 16.30, потім його перенесли на 17.30, а прем'єр з'явилася на ньому з півторагодинним запізненням – о 19.00, пояснивши це затримкою рейсу.

Фракція Партії регіонів заявила про намір відправити уряд Тимошенко у відставку і веде в парламенті збір підписів за це рішення. Мотивують вони це відмовою Тимошенко виконати закон про підвищення соцстандартів, ухвалений Верховною Радою з ініціативи "регіоналів" 20 жовтня.

У Компартії в середу заявляли, що ще не вирішили, будуть голосувати за відставку Кабміну чи ні. "Ми будемо визначатися після того, як зареєструють проект постанови (про висловлення недовіри уряду)", - повідомив Адам Мартинюк.

Члени фракції "Наша Україна - Народна самооборона", які входять у депутатську групу "За Україну!" і підтримали ухвалення закону про підвищення соцстандартів, поки не говорять прямо, чи підтримають відставку Тимошенко.

Між тим, один із членів групи неофіційно розповів журналістам, що остаточне рішення буде залежати від того, чи врахує Кабмін її пропозиції до проекту держбюджету на 2010 рік, який ВР має розглянути в четвер.

"Після цього ми визначимося, як голосувати, якщо до цього, звісно, дійде", - сказав співрозмовник газети.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування