Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОЗ пояснив, чому не купив пільговий "Таміфлю"

Четвер, 19 листопада 2009, 14:34

Закупити "Таміфлю" за пільговою ціною у компанії-виробника "Roche" можна лише за умови оголошення у країні пандемії свинячого грипу або надзвичайного стану.

Про це заявив директор департаменту регуляторної політики у сфері обліку лікарських засобів МОЗ Юрій Константінов.

"Таміфлю" було закуплено у першій частині з виділених 50 мільйонів гривень за ціною 251 гривня за упаковку. Дана ціна є мінімальною на час здійснення цієї процедури", - наголосив він.

За словами Константінова, первинна ціна "Таміфлю" за упаковку складала 340 гривень і її вдалося зменшити внаслідок переговорів.

"1 липня була оприлюднена інформація про програму полегшення доступу "Таміфлю". Дана програма передбачає створення та зберігання пандемічного резерву "Таміфлю" для країн з економікою, що розвивається, за значно нижчою ціною", - нагадав Константінов.

"Roche" відправить резерв до урядів зазначених країн у тому випадку, коли в країні буде оголошено пандемію грипу або введено надзвичайний стан", - заявив він, зазначивши, що поставка "Таміфлю" за пільговою ціною є особистим досягненням керівництва країни.

Разом з тим, у повідомленні компанії "Roche" від 1 липня зазначається, що "компанія транспортує запаси "Таміфлю" урядам країн, яких стосується ця програма у випадку оголошення пандемічного грипу або у випадку надзвичайної ситуації чи крайньої необхідності на запит урядів".

Крім того, коментуючи питання, щодо закупки "Таміфлю" у фірми-посередника "Ганза", Константінов пояснив:

"Саме виробник визначає компанію, яка має право і яка несе відповідальність за здійснення поставок препарату. В Україні, за інформацією компанії "Roche", її інтереси представляють дві компанії, одна з яких є "Ганза".

На запитання про зв'язок між Константіновим та гендиректором ТОВ "Ганза" Петром Багрієм, він відповів: "Ми знаходимось у ділових стосунках з Багрієм, тому що він президент Асоціації фармацевтичних виробників України".

Константінов також спростував інформацію про те, що у нього є спільна з Багрієм компанія.

Раніше Багрієв підтвердив, що разом з Константіновим був співзасновником компанії "Матрикс". "Ми створили з ним фірму. Це що, заборонено?", - здивувався він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування