Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безголова НУ-НС уже псує життя коаліції

Четвер, 19 листопада 2009, 15:42

Перший віце-спікер Олександр Лавринович відмовив фракціям БЮТ і НУ-НС в оголошенні перерви у пленарному засіданні.

На вечірньому засіданні, під час розгляду питання про обрання і звільнення суддів, Лавринович зачитав заяву двох фракцій з проханням про перерву.

"У нас є заява від БЮТ і НУ-НС, які просять 30-хвилинну перерву. Але тут є у мене питання, оскільки підпис Миколи Мартиненка як голови фракції на сьогоднішній день не може розглядатися як уповноваженого представника", - сказав Лавринович.

"Коли у нас буде рішення регламентного комітету про те, що він є головою відповідно до встановлених регламентом норм, не буде жодних питань", - додав він.

У свою чергу "регіонал" Олександр Єфрмов натякнув, що БЮТ і НУ-НС просять про перерву, щоб не розглядати питання Держбюджету-2010.

"Враховуючи те, що ми питання не розглянули, а домовилися, що розглядаємо бюджет, то цілком зрозуміле бажання БЮТ затягнути розгляд цього питання, а бажано – зірвати його взагалі. Давайте закінчимо розгляд питання по бюджету, а потім вони візьмуть перерву", - заявив він.

Пізніше Лавринович все ж оголосив перерву, оскільки відповідну заяву підписали уповноважені від фракцій Андрій Кожем’якін і Олександр Третьяков.

Як відомо, у четвер Верховна Рада відмовилась підтримати в першому читанні проект бюджету на 2010 рік. Депутати домовилися повернутися до цього питання після прийняття присяги суддями.

При цьому у Кабміні побоюються, що Верховна Рада поверне проект Держбюджету назад в уряд.

На позаминулому тижні Лавринович на пленарному засіданні оголосив про відсторонення Мартиненка від посади голови фракції НУ-НС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...