Грипозні канікули закінчуються у понеділок, але не всюди

П'ятниця, 20 листопада 2009, 17:13

З понеділка Міносвіти відновлює роботу більшості українських навчальних закладів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОН.

"23 листопада припиняються вимушені канікули у навчальних закладах та установах освіти в регіонах, де не зафіксовано перевищення епідемічного порогу та не оголошено карантин", - наголосили у міністерстві.

"Винятково і лише за приписами місцевих санепідемстанцій та згідно рішень місцевих органів влади початок навчального процесу може бути відтермінований", - йдеться у повідомленні.

"У навчальних закладах, що запрацюють з понеділка, МОН постановляє дотримуватися режиму навчання, що діяв до оголошення канікул", - заявили у відомстві.

Також зазначено, що у Києві навчання буде відновлено в середу, 25 листопада.

Крім того, перший віце-прем‘єр Олександр Турчинов заявив, що відновлення виховного процесу в дошкільних дитячих закладах і навчання в школах і вузах повинно починатися з підготовки приміщень до прийому дітей з урахуванням епідемічних і санітарних вимог.

За його словами, державна надзвичайна протиепідемічна комісія доручила Міненергетики і місцевим адміністраціям простежити за готовністю приміщень дитсадочків, шкіл та вузів до прийому дітей: "Доручення стосується заборони відключення освітніх навчальних закладів від тепло- і газопостачання".

Комісія також рекомендує Міністерству охорони здоров'я, Міносвіти та регіональній владі не збільшувати кількість аудиторних і класних занять, зокрема занять в суботу, а також не використовувати для навчання канікули.

Водночас Турчинов нагадав, що згідно з рішенням уряду ніхто не має права змушувати педагогів йти у відпустку або зменшувати їм зарплату, повідомляє прес-служба Кабміну.

Крім того, перший віце-прем‘єр повідомив, що після закінчення карантину в навчальному закладі дітям не потрібно буде пред’являти довідку про стан здоров'я.

"Ми не можемо ризикувати. Коли така кількість дітей або їх батьків підуть до лікарень за цими довідками, то ми можемо тільки погіршити і без того небезпечну епідемічну ситуацію", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування