Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ побачив у Раді нову коаліцію

П'ятниця, 20 листопада 2009, 19:50

Парламент відпрацював пленарний тиждень за умови дії нової неформальної коаліції.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ), повідомляє прес-служба парламенту.

"Фактично можна говорити про спільну позицію команд чотирьох кандидатів у президенти в частині синхронізації своєї передвиборчої діяльності", - наголосив він.

За словами БЮТівця, аналіз більшості законопроектів, які не були підтримані, та тих законопроектів, які знайшли підтримку більш ніж 226 депутатів, свідчить, "що це спільні рішення Партії регіонів, пропрезидентської частини Нашої України, комуністів та значною мірою Блоку Литвина".

"Цілком очевидно, що ці голосування не є випадковими, а погоджуються. У такій ситуації ніхто вже не ставить питання про ідеологічні розбіжності, а діє спільно", - сказав Томенко.

"А тому вже не є парадоксом, що рішення проти урядової версії бюджету за постановою, внесеною комуністами та Партією регіонів, проголосоване завдяки голосам частини депутатів груп УНП, "За Україну" та Наша Україна", - зауважив віце-спікер.

Тому, на думку Томенка, можна прогнозувати, що "неформальна коаліція команд лідера регіоналів Віктора Януковича та президента Віктора Ющенка у співпраці з комуністами та Блоком Литвина буде тривати і на наступних пленарних тижнях".

Томенко також зазначив, що з наближенням дати президентських виборів погіршується дисципліна та відвідуваність парламенту.

Він повідомив, що всі пленарні засідання цього тижня, згідно з відомостями про участь народних депутатів у поіменній письмові реєстрації, пропустили 77 народних депутатів.

"Серед цих 77-ми прогульників і кандидати у президенти, що теж жодного разу не з´явилися у Верховній Раді на своєму робочому місці: Віктор Янукович, Арсеній Яценюк, Інна Богословська", - сказав віце-спікер.

"Також Володимир Литвин був відсутній на пленарних засіданнях, мотивуючи це тим, що він пішов у передвиборчу відпустку", - додав Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...