Тігіпко мітить у мери і прем'єри

П'ятниця, 20 листопада 2009, 22:57

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко високо оцінює свої шанси бути прем'єром після президентських виборів.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Якщо мені не пощастить, і якщо я не потраплю у другий тур, то я думаю, що в мене будуть хороші шанси бути прем'єр-міністром і при президенті Януковичі, і при президенті Тимошенко", - сказав політик.

За його словами, це питання буде вирішуватися на рівні політичних домовленостей.

Зокрема, пояснив Тігіпко, для нього важливим буде те, якою буде програма розвитку країни, основні позиції в цьому напрямку.

"Як моя політична сила буде на це впливати, чи дадуть мені якісь важелі, або зробите мене просто технічною фігурою. Якщо технічна фігура - то не піду, якщо будуть важелі - піду", - підкреслив кандидат у президенти.

На його переконання, в якій команді працювати - Януковича або Тимошенко, вирішиться між першим і другим туром.

Якщо ж йому пропозиції очолити уряд надійдуть від обох кандидатів, то Тігіпко зазначив, що буде "торгуватися політично".

Крім того, він заявив, що створить свою політичну силу після закінчення карантину.

Відповідаючи на питання щодо того, коли буде створена партія, Тігіпко відповів: "Вже давно б створив, але у нас же карантин, з'їзд зібрати неможливо".

Він припустив, що попередньо з'їзд запланований на 28 листопада і під час цього заходу буде затверджена програма, статут, назва партії, після чого почнеться активна робота з організації її діяльності.

Крім того, Тігіпко заявив, що допускає свою участь у виборах мера Києва.

"Вибори мера, за законодавством, відтерміновані на 2 роки. Що буде через 2 роки - подивимося, але я цілком припускаю і такий варіант, чому ні. Я сказав, що 5 років буду брати участь в усіх виборах", - сказав політик.

Він також повідомив, що в разі перемоги на президентських виборах, проведе референдум щодо змін до Конституції.

"Я вважаю, що Україні потрібен сильний президент, і коли я кажу про сильного президента, я кажу про президента, який практично призначає уряд або сам його очолює", - сказав Тігіпко.

"Чекати, що Верховна Рада змінить Конституцію і дасть якісь додаткові повноваження президенту, я в це не вірю. Тому, якщо Господь Бог дасть мені стати президентом, то через місяць я піду на референдум і звернуся до людей, не до Верховної Ради" , - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News