У МЗС жарти Путіна назвали "результативними переговорами"

Субота, 21 листопада 2009, 10:12

У МЗС України вважають результативними переговори прем'єрів Росії та України Володимира Путіна та Юлії Тимошенко.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Валерій Чалий в ефірі Першого національного телеканалу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Також Чалий назвав результативним засідання україно-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва в Ялті 19 листопада.

При цьому заступник міністра назвав висмикнутими з контексту епізоди зустрічі Тимошенко і Путіна, розкритиковані деякими політиками і чиновниками.

"Потрібно розуміти, що епізоди будь-які не можуть бути висмикнуті з контексту, а контекст такий, що якщо хтось побачив іронію і різку реакцію - він має на це право, але я думаю, баланс співпраці, баланс конкретних дій та іронії, ну не на користь іронії", - сказав Чалий.

Він підкреслив, що МЗС відстежує, щоб було дотримано повагу до України та її лідерів у двосторонніх відносинах.

Запізнення Путіна на зустріч із Тимошенко 19 листопада заступник міністра назвав суто технічним, організаційним моментом, який не свідчить про будь-який політичний жест.

Чалий відзначив широке коло питань, окрім газових, яке розглянули прем'єри двох країн і комітет, зокрема взаємодію в атомній енергетиці, аграрному секторі, транспортному, машинобудуванні, літакобудуванні, космос, новітніх технологіях.

"Був дуже активний діалог і активна взаємодія, заряд на конструктивну співпрацю", - прокоментував заступник міністра свої враження від участі в роботі комітету.

Він виключив можливість кризових ситуацій між двома країнами в газовій сфері, але при цьому висловився за необхідність удосконалення механізмів такої співпраці, їх більшої прозорості та закріплення на міжурядовому рівні.

Як відомо, Путін на спільній з Тимошенко прес-конференції дозволив собі іронічні вислови на адресу президентів України і Грузії Віктора Ющенка і Михаїла Саакашвілі. При цьому Тимошенко підтримала його слова жартами і сміхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування