Янукович хоче перейняти досвід Путіна і Медведєва

Субота, 21 листопада 2009, 15:53

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє про необхідність нового формату діалогу між Україною та ЄС з питань спільної колективної безпеки.

Про це він заявив на з'їзді партії "Єдина Росія" у суботу в Санкт-Петербурзі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Безпека - це, перш за все, взаємна довіра на основі спільних інтересів. Нам потрібно їх своєчасно сформулювати і запропонувати європейським колегам", - сказав він.

За словами Януковича, від України та Росії в Європі чекають відкритих, дружніх відносин, "тому що втомилися від газових воєн і безглуздої дипломатичної перепалки».

«У 2010 році ми перевернемо цю сторінку і почнемо новий діалог у форматі Україна-Росія-Європейський Союз", - заявив він.

Лідер «Регіонів» вважає, що Україна і Росія сьогодні мають реальний шанс повернути двосторонні відносини в колишнє стратегічне русло.

При цьому він охарактеризував події останніх п'яти років як такі, що призвели до "провалу" двосторонніх відносин "за допомогою спекуляцій і відвертої брехні тих політиків, які прийшли до влади в Україні, демагогів і циніків".

Разом з тим, Янукович відзначив, що йому неприємно говорити так про свою країну. "Але від правди нікуди не подітися", - додав він. У той же час він вважає, що у Росії вистачило терпіння і мудрості пережити цей час.

На думку Януковича, сьогодні на перший план виходять кілька завдань, вирішення яких дозволить Україні стати сучасною ефективною державою, з огляду на досвід Росії, і зокрема партії "Єдина Росія".

Зокрема, Янукович відзначив кадрову проблему. За його словами, справжньою кадровою, професійною школою можуть стати партійні кадри Партії регіонів.

"І нам дуже важливий і цінний досвід єдиноросів, які стали, по суті, стрижневою державною силою", - додав він.

Також Янукович заявив про необхідність обміну досвідом з Росією щодо реалізації антикризових програм:

"Я вважаю, що 2010 рік для нас буде роком, коли ми повинні будемо показати спринтерські швидкості в ліквідації наслідків руйнівного правління "помаранчевої "влади в Україні".

При цьому Янукович охарактеризував економічну ситуацію в країні як вкрай критичну.

"Сьогодні Україна - це загнана в глухий кут країна з найвищим рівнем корупції, з рідкісним падінням ВВП і промислового виробництва, з критичним станом національних фінансів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування