Кремлівські підлітки поховали українську Конституцію

Неділя, 22 листопада 2009, 13:43

Біля посольства України в Москві відбулася акція з нагоди п'ятої річниці президентства Віктора Ющенка.

Близько 250 активістів російського руху "Местные" провели мітинг під назвою "Українська Конституція: сумуємо і пам'ятаємо", повідомляє Ліга.net з посиланням на УНІАН.

Зокрема, активісти руху встановили перед посольством могильну плиту з написом "Конституція 1996 - 2004. Пала жертвою "помаранчевої революції", на яку поставили стакани з чорним хлібом і салом, а також запалили свічки.

Духовий оркестр виконав похоронний марш.

Лідер руху "Місцеві" Тетяна Дмитрієва під час виступу на мітингу заявила, що його учасники зібралися для того, щоб "висловити співчуття братньому народу".

Порядок під час акції забезпечували понад 40 міліціонерів. Також міліція перекрила провулок, на якому знаходиться українське посольство. Міліціонери перевіряли сумки при вході у провулок у всіх учасників акції.

У свою чергу, прес-секретар посольства України в РФ Олег Волошин заявив, що такі акції сіють в російському суспільстві насіння ворожості до українців.

"Акція руху "Місцеві" стала яскравим прикладом того, що в Росії сформувалася групка політиків і громадських діячів, які стрижнем своєї діяльності обрали погіршення атмосфери українсько-російських відносин", - сказав він.

При цьому прес-секретар підкреслив, що викликає глибокі сумніви, що серед підлітків 14 - 16 років, яких нагнали організатори під стіни посольства "захищати українську Конституцію", був хоч хтось, хто знайомий хоча б з деякими положеннями цього документу.

"Точно так само в радянські часи з плакатами "Свободу Анжелі Девіс" виводили на вулиці "свідомих трудящих", які знали американську комуністку тільки за нестандартною зачіскою", - зазначив він.

"Все це нагадує старий анекдот про те, що наявність політичних свобод у Радянському Союзі підтверджувалася тим, що кожен міг вийти на Червону площу і вигукнути, що Рейган негідник" - сказав Волошин.

За оцінками низки експертів, рух "Местные" є наближеним до Кремля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування