"Нафтогаз" сподівається на нафту з країни пірамід

Понеділок, 23 листопада 2009, 07:20

"Нафтогаз України" сподівається вже найближчим часом розпочати роботи з повноцінного видобутку нафти в Єгипті.

Останні тести засвідчили високий приплив нафти на ділянці на території Західної Пустелі Єгипту, передає "Німецька хвиля".

НАК "Нафтогаз України" на разі здійснює останні приготування до оголошення про комерційне відкриття, а відтак організацію раннього видобутку вуглеводнів.

Крім того, фахівці компанії продовжують пошукові роботи в межах концесійної території на ділянці Алам ель-Шавіш Схід, площею 994 кв. км.

Уже пробурені 5 пошукових свердловин, де здійснюються випробування. Ще дві свердловини перебувають у стані буріння.

За оцінками Державної комісії України із запасів, нафтові ресурси об’єкту становлять не менше 73,5 млн. тонн.

У "Нафтогазі" задоволені результатами трирічних робіт і сподіваються, що єгипетський проект допоможе пришвидшити процес диверсифікації джерел постачання енергоносіїв в Україну й сприятиме створенню іміджу України як потужної енергетичної держави.

У свою чергу, Єгипет розраховує на українські енерготехнології, зокрема в атомній галузі.

Єгипетський посол в Україні Юсеф Зада зазначає: "Запаси нафти та газу за якийсь час вичерпаються. Тому необхідно будувати ядерні електростанції, аби задовольнити потреби в енергії, що постійно зростають".

Тим часом Україна виношує плани освоєння не лише єгипетських, а й лівійських газових та нафтових об’єктів.

Очікується, що тема енергетичної співпраці стане однією з ключових на переговорах з лівійським керівництвом секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Раїси Богатирьової, яка в понеділок вирушає з дводенним робочим візитом до Тріполі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування