Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам нагадали, що час вже дописати правила виборів

Понеділок, 23 листопада 2009, 11:41

Комітет виборців вимагає від депутатів негайно ухвалити зміни до закону про вибори.

Про це йдеться в заяві КВУ.

"В Україні вже більше місяця триває кампанія по виборах президента України. Однак сьогодні вибори відбуваються умовах відсутності повноцінного законодавства", - нагадують в Комітеті.

"Після багатомісячних наполягань громадськості, рекомендацій міжнародних структур та рішення Конституційного Суду України народні депутати повернулися до розгляду необхідних змін до законодавства про вибори Президента України і 4 листопада ухвалили їх у першому читанні. Після цього законопроект був підготовлений до другого читання і стояв у порядку денному пленарних засідань ВР 20 та 21 листопада", - йдеться в заяві.

"Однак через політичну кон’юнктуру парламент так і не розпочав розгляд цього законопроекту. Оскільки з 23 по 30 листопада не заплановано пленарних засідань Верховної Ради України, то вдосконалення законодавства про вибори президента знову відкладається на невизначений термін", - вказують у комітеті.

В комітеті вказують, що наразі Центральна виборча комісія не може повноцінно спланувати свою роботу, призупинена підготовка навчальних посібників для членів дільничних комісій.

"Кожен день зволікання з прийняттям необхідних змін ставить під загрозу проведення якісних і демократичних виборів", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування