Тягнибок каже, що виборцями маніпулюють

Понеділок, 23 листопада 2009, 12:13

Кандидат у президенти Олег Тягнибок вважає, що результат першого туру президентських виборів не наперед вирішений, а виборцям нав'язують "вибір без вибору".

Про це лідер ВО "Свобода" заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", пояснюючи своє балотування незважаючи на низькі рейтинги в соцопитуваннях.

"Ви, вочевидь, вважаєте, що за підсумками виборів до влади можуть прийти тільки Юлія Тимошенко або Віктор Янукович, – але це не так", - сказав Тягнибок.

"Це нам нав'язують вибір без вибору, знову грає стара платівка: "Вибирайте менше зло", – а це все маніпулятивні технології – ніхто не може сказати, як закінчиться перший тур виборів", - упевнений він.

"Є ще один важливий момент: ми ("Свобода") використовуємо вибори, щоб публічно говорити про те, про що на цих виборах ніхто, крім нас, говорити не буде. І головне – націоналісти про шанси не розмірковують", - додав Тягнибок.

Він зазначив, що "зараз ніхто на політичній арені не представляє націонал-патріотичні інтереси".

"Ті партії, які раніше це робили, втратили вплив на виборців саме через несамостійну участь у виборах: вони постійно падали на хвіст комусь сильному, але цей сильний необов'язково був ідеологічно таким же, як вони", - зазначив він.

Тягнибок не став "загадувати", як скоро його оберуть президентом, і сказав, що його сила намагається "поступово реалізувати свою програму – програму захисту українців".

"Я навіть буду цілком задоволений, якщо хтось інший її реалізує. Ви ж розумієте, що я в партії перший серед рівних: сьогодні я лідер партії, завтра хтось інший, це неважливо. Важливо, щоб була ідея, був стрижень, які збережуться, якщо керівник відійде від справ у силу якихось причин", - заявив він.

На запитання, чи збирається він після виборів-2010 піти на союз із новим президентом України, Тягнибок відповів: "У політиці ніколи не можна говорити "ніколи".

"Але я на 99,9% упевнений у тому, що не піду на співпрацю з будь-ким після виборів... Ні, напевно, на всі 100%. Якщо постане питання, що я повинен бути з кимсь в одній команді, то я просто облишу політику, перестану нею займатися", - додав він.

"Це пов'язано з тим, що є дуже багато людей, які повірили в ідеї "Свободи" і довіряють особисто мені. Тому я відчуваю відповідальність перед партійними побратимами і тими, хто нас підтримує, але до партії не входить", - пояснив Тягнибок.

"Навряд чи ви побачите мене зараз або в найближчому майбутньому членом чиєїсь команди. Можете вірити чи ні, але політика не є для мене засобом для збільшення капіталу", - запевнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування