Кучма: Тимошенко мало нагадує матір Терезу

Понеділок, 23 листопада 2009, 13:16

Леонід Кучма готовий допомогти кандидатам у президенти порадою, якщо до нього звернуться за допомогою.

Про це він заявив в інтерв'ю Ліга.net, коментуючи те, що Леонід Кравчук став довіреною особою Юлії Тимошенко.

"Я також готовий допомагати кандидатам у президенти. Якщо мене про щось запитають, я обов'язково дам пораду. Ясно, що в мене було, та й залишилося хороше ставлення до Партії регіонів, я не змінюю своїх поглядів", - заявив він.

На питання, кого він вважає найбільш сильним і ймовірним претендентом на посаду президента, Кучма сказав: " На жаль, найдужчий і ймовірний кандидат - не завжди те саме. Я за нову, сучасну хвилю".

"Я упевнений, що в политикумі України з'являється дійсно нова генерація - Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко. Мене, щоправда, дивують іноді їхні заяви, що до них в Україні за роки незалежності нічого не зроблене. І якщо їх оберуть, то вони, мовляв, у короткий термін щось на кшталт комунізму побудують. Думаю, ще не зовсім реалізував потенціал у великій політиці Володимир Литвин. Він дійсно потрібен Україні", - додав Кучма.

"Але будемо реалістами: зараз ці політики навряд чи зможуть скласти потужну конкуренцію лідерам. Про шанси кандидатів свідчать соціологічні дослідження", - сказав він.

При цьому Кучма відзначив, що в Україні "дуже мінлива передвиборча динаміка - сьогодні один розклад, а через кілька днів дивишся - уже навпаки".

"Ще вчора усі говорили про економічну кризу, про педофілію, сьогодні вже забули і сперечаються щодо епідемії. Боюся, що епідемію грипу спробують "розтягти" до самих президентських виборів, а після них вона "раптом" припиниться. Мені, до речі, пані Тимошенко мало нагадує матір Терезу. Думаю, багатьом теж", - відзначив він.

На питання, за кого він буде голосувати на цих виборах, Кучма сказав: "Я про це вже неодноразово говорив".

На уточнення, буде він голосувати в першому турі за Януковича чи за "нову хвилю", екс-президент відповів різкіше: " Що ти до мене причепилась? Краще пий чай. Це я так, по-дружньому, виходячи з нашої різниці у віці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування