Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді проштовхують версію, що з отруєнням Ющенка усіх вводять в оману

Понеділок, 23 листопада 2009, 14:09

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка затвердила попередній звіт.

Для його підписання комісія зібралася на спеціальне засідання в п'ятницю, 20 листопада, пише "Комерсант-Україна".

Текст документа поки тримають у секреті на прохання голови комісії Володимира Сівковича (Партія регіонів), але газета дізналася деякі подробиці.

Із них випливає, що члени ТСК мають намір констатувати: суспільству нав'язується версія навмисного отруєння Ющенка.

Під час обговорення депутат від "НУ-НС" Олександр Омельченко наполягав: "Необхідно вказати, що не доведено (Генпрокуратурою) як факт навмисного, так і випадкового отруєння".

Депутати вирішили зазначити, що не доведено лише факт "навмисного отруєння".

Найпалкіша дискусія точилася довкола іншої тези – "країні нав'язується версія навмисного отруєння, а суспільство умисно вводиться в оману".

"Я б цей пункт прибрав, давайте в попередньому звіті про це не будемо говорити", - запропонував депутат БЮТ Євген Добряк. На що голова ТСК заперечив: "Але ж так і є!".

Депутати сперечалися не про те, чи вводять суспільство в оману, а про те, хто саме це робить – Генпрокуратура, її окремі представники або ж очолювана Галиною Климович слідча група ГПУ, яка розслідує справу Ющенка, відзначає газета.

"Якщо ми зараз напишемо "окремі представники ГПУ", то в остаточному звіті ми зможемо назвати їхні імена", - запропонував Сівкович.

У схваленому звіті є й рекомендації, з якими члени ТСК мають намір виступити після заслуховування результатів їхньої роботи.

За інформацією видання, комісія рекомендує терміново змінити склад і керівництво слідчої групи, яка займається розслідуванням справи про отруєння Ющенка, і запропонує ГПУ порушити щодо членів цієї групи кримінальні справи за фактами фальсифікації даних слідства.

Друга рекомендація ТСК: необхідно взяти в Ющенка біологічні зразки для ще однієї експертизи в Інституті екології й токсикології ім. Л. І. Медведя.

"Тільки ви поки цей звіт нікому не показуйте – не потрібно, щоб він завчасно з'явився в пресі, - попросив депутатів Сівкович, завершуючи засідання. - Інакше це питання (звіт ТСК) узагалі до порядку денного (Ради) не внесуть".

Ця комісія ВР працює з 31 березня. На засіданні в п'ятницю були не всі її члени. Зокрема, Геннадій Москаль, який зараз очолює міліцію Криму, телефоном повідомив голові ТСК, що з усіма висновками комісії згоден, але приїхати не може.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування