Обама витратив на вибори менше, ніж український кандидат?

Понеділок, 23 листопада 2009, 14:20

Леонід Кучма сумнівається, що вибори в Україні пройдуть без порушень.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Ліга.net.

"Подивіться: офіційно перегони почалися лічені дні назад, а обличчя окремих кандидатів під тим чи іншим приводом виносяться на білборди вже кілька місяців! Якщо кандидат порушує Закон про вибори президента, то звідки узятися впевненості, що він, ставши президентом, не буде порушувати Конституцію й інші закони?", - відзначив він.

"І скільки було викинуто грошей ще до початку виборчої кампанії, щоб довести: наш кандидат - кращий! ЗМІ приводять астрономічні цифри бюджетів декого з кандидатів. Пишуть, що один із претендентів витратить більше, ніж Обама в США. Це при нашому рівні життя! Краще б з такою же запопадливістю взялися за грип - його б узагалі не було", - підкреслив Кучма.

Також, за його словами, ще одною особливістю цих президентських виборів буде значна поляризація адмінресурсу.

"Адмінресурс буде працювати переважно на найбільш прохідних кандидатів, і, мені здається, він уже давно визначений і розподілений. А чи не є адміністративним ресурсом призначення на посади керівників виборчих штабів голів обласних і районних держадміністрацій і їхніх заступників?", - запитав він.

"Пам'ятаю, як гнівно реагували євроінституції на одиночні подібні випадки під час мого президентства. Сьогодні, коли це - звичайна практика, вони чомусь мовчать", - відзначив Кучма.

"Безумовно, будуть і спроби фальсифікації, і бої компроматів, і "темники". У нас ще не той рівень культури, щоб від цього позбутися. Однак, вважаю, усе це буде носити локальний характер. Зриву виборів не буде. У цьому не зацікавлені провідні кандидати і їхні команди", - заявив він.

"Вони будуть йти до кінця, домагатися істотної переваги, як у першому, так і в другому турах, щоб не дати підстав для підозри у фальсифікації і для наступної судової тяганини", - додав Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News