Тимошенко знову не послухалась Ющенка

Понеділок, 23 листопада 2009, 14:39

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко у ході переговорів з главою уряду Росії Володимиром Путіним у Ялті виконала лише частину директив, даних їй президентом.

Про це в коментарі УНІАН заявив представник президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Безумовно, директиви на ці переговори Президентом були дані, проте, з того, що нам відомо, підкреслюю, поки лише із засобів масової інформації, - виконана лише невелика частина цих директив", - заявив Соколовський.

Він не став уточнювати, які саме вказівки одержала Тимошенко від президента, підкресливши, що виконана лише частина директив, пов`язана, зокрема, із застосуванням штрафних санкцій за недобір газу.

"Причому, хочу підкреслити, що досягнута усна домовленість, а де-юре питання так і не врегульоване", - зазначив Соколовський.

Як повідомлялося, у ході переговорів 19 листопада у Ялті прем`єр-міністри України і Росії домовилися про нестягнення штрафів з НАК "Нафтогаз України" за недобір газу в 2009 році, про підвищення тарифів на транзит газу через територію України на 60% і про скорочення обсягів закупівлі газу "Нафтогазом" у 2010 році до необхідної Україні кількості з тим, щоб не було необхідності штрафувати НАК за недобір газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...